Auto rijdt door rivier

Reportersreis Zin & MIVA

  • Deel deze pagina
  • Deel deze pagina

Mee op reportersreis naar Nepal

Zin en MIVA organiseren samen een reportersreis naar een MIVA-project in Nepal. Na een spannende finale is Hugo Lingeman verkozen tot winnaar. Op zaterdag 21 januari stond hij in de finale met vier andere kandidaten. Samen met een creatief team van MIVA vertrekt Lingeman eind februari naar Nepal om verslag te doen van een MIVA-project.

Hugo vertelt enthousiast: ‘Ik ben vereerd dat ik de reportersreis mag gaan maken. Een unieke kans om weer een mooi verhaal in foto’s te schetsen.’

Zin-MIVA-Reportersreis

Ruim 100 inschrijvingen

We hebben ruim 100 enthousiaste inschrijvingen ontvangen. MIVA is vereerd met alle mooie woorden, blijk van waardering en persoonlijke verhalen die werden gedeeld. Daar waren we echt even stil van…

Bij een zorgvuldige selectie hebben we motivatie, bijzondere ervaring en creatieve ideeën van alle aanmeldingen beoordeeld. Samen met de hoofdredacteur van Zin zijn er uiteindelijk 5 reporters geselecteerd voor de finale.

Vijf talentvolle finalisten

De jury beoordeelde de finalisten op hun interview-vaardigheden, pitches en tijdens persoonlijke gesprekken.

“De kandidaten bruisten van het talent en enthousiasme. Echter één kan er de winnaar zijn en dat werd Hugo Lingeman. Hij maakt mooie reportages in tekst en beeld, heeft veel reiservaring, ook naar ontwikkelingsprojecten, en is bovendien enorm gemotiveerd om het verhaal van MIVA zo breed mogelijk in Nederland te verspreiden. Kortom, we gaan met Hugo veel en goed materiaal uit de projecten meenemen.” aldus Nicole van der Spank, jurylid en medewerker van MIVA.

Winnaar ZIN-MIVA reportersreis met juryleden

Doel van de reis

MIVA steunt projecten in ontwikkelingslanden met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen. Zoals het project van Taskila Nicholas uit Nepal. Hugo Lingeman vliegt eind februari met een klein creatief team naar Kathmandu in Nepal. Tijdens de reis, die ongeveer een week duurt, wordt een reportage gemaakt over Taskila, die slachtoffers van mensenhandel opvangt. Ook biedt Taskila medische hulp aan slachtoffers van de aardbeving. Taskila ontving van MIVA een auto die dienstdoet als mobiele kliniek.

Vanaf april verschijnt de reportage in Zin Magazine en op Zin.nl. Met de reportage laten we aan lezers van Zin en onze donateurs zien hoe groot het belang van onze hulp is voor de lokale bevolking.

Reisbestemming: het project van Taskila, die door MIVA gesteund werd met een auto

Auto redt kwetsbare meisjes mensenhandel

Auto helpt meisjes redden van mensenhandel

Was jij net te laat met inschrijven of ben je niet geselecteerd en wil je je toch inzetten voor het goede doel? Deel het verhaal van Taskila via social media of steun MIVA!

Ik steun MIVA en breng een bestemming binnen bereik

Welk bedrag wil je doneren?

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.