Land
Congo

Werkveld
Mensenrechten

Iedereen heeft recht op informatie

De bewoners van het Congolese regenwoud kunnen vaak niet lezen en schrijven. Hun afgelegen dorpen zijn alleen per boot bereikbaar en landelijk nieuws bereikt hen nauwelijks. Guido wil de mannen, vrouwen en kinderen toegang geven tot meer informatie en ervoor zorgen dat ze mee kunnen beslissen over hun land.

Guido Kleene zet zich in voor mensenrechten in Congo

Guido Kleene: “Met een theaterboot bereiken we de meest geïsoleerde dorpsbewoners”

Een theaterboot is Guido’s droom, zodat hij met voorstellingen langs de dorpen aan de rivier kan reizen. Congolese acteurs delen dan in interactieve voorstellingen belangrijke informatie met de inwoners. Dit zorgt voor bewustwording over wat er speelt in hun land en welke rechten de mensen hebben.

De theatervoorstellingen brengen discussie tussen de dorpsleiders en de bevolking op gang. De bewoners worden gestimuleerd om te gaan stemmen tijdens de verkiezingen. Zo kunnen zij zelf meebepalen over de toekomst van zichzelf en hun kinderen.

De theatervoorstellingen zorgen voor bewustwording over rechten

Guido ontving van MIVA steun om zijn theaterboot mede te financieren. Dankzij de boot kan Guido de inwoners in de afgelegen dorpen aan de rivier in Congo bereiken.

Send this to a friend