MIVA-vervoer maakt zorg en onderwijs bereikbaar tijdens corona-pandemie

Het coronavirus ontregelt wereldwijd de samenleving. In tijden waarbij ‘social distancing’ de norm is, houden we nauw contact met onze partners over de impact die het coronavirus heeft. In hun land, op henzelf en op hun projecten. Vervoers- en communicatiemiddelen van MIVA blijken belangrijker dan ooit. Ze worden dan ook extra ingezet in de strijd tegen corona, of om fysiotherapie en onderwijs door te laten gaan in tijden van een lockdown.

Kind krijgt les in bus

Hartverwarmende berichten

Vanuit onze pioniers kregen wij diverse berichten doorgestuurd. Zoals van pionier Marlon. Hij werkt voor een leer- en revalidatiecentrum in de Filipijnen. Voordat het coronavirus zich over de gehele wereld verspreidde, werd het door MIVA geschonken busje gebruikt om ernstig gehandicapte kinderen te vervoeren naar het centrum.

Daarnaast werd het busje ook gebruikt om ’s avonds brood van een bakkerij op te halen, om ’s ochtends aan de kinderen uit te delen. Aangezien er bij de lockdown geen kinderen te vervoeren zijn en de bakkerij ook is gesloten, stond het busje stil. Maar het werd snel op een andere manier ingezet…

Kind krijgt fysio therapie in bus

Rondtrekkende leraar of therapeut

Sinds de lockdown stond de therapie in het leer- en revalidatiecentrum van Marlon stil. Dit heeft de kinderen enorm getroffen. De kinderen werden thuis rusteloos en de klachten soms oncontroleerbaar. Het stressgehalte van zowel ouders als kinderen liep daardoor erg op. De kinderen leven in hele kleine huizen waar ‘social distancing’ niet kan worden gehandhaafd. Het busje biedt hierin de oplossing.

Het is omgetoverd tot een mobiel leer- en revalidatiecentrum met een rondtrekkende leraar of therapeut. Met het busje worden kinderen met een ernstige handicap thuis bezocht. Op deze manier krijgen de kinderen toch de zorg die nodig is. Eén-op-één onderwijs en fysiotherapie zijn nu weer toegankelijk. Het busje wordt na iedere sessie gemakkelijk gedesinfecteerd. Hierna kan de leraar of therapeut verder reizen naar een ander kind.

Extra steuntje in de rug

Naast de een-op-een onderwijs en fysiotherapie, is begeleiding van ouders ook cruciaal in deze tijden. Daarom wordt er ook gezorgd voor de ouders van de kinderen. De medewerkers helpen met de stressproblemen, waarmee de ouders kampen.

Ook worden er voedselpakketten gebracht naar de gezinnen. Voor sommige kinderen zal een thuisprogramma worden opgesteld om ouders te begeleiden om hun kind te helpen functioneren in de samenleving.

Pioniers op de foto met spandoek op bus
Send this to a friend