MIVA inspiratiedag: wat is jouw ‘vonk’?

MIVA inspiratiedag: wat is jouw ‘vonk’?

Op 14 juni ontving MIVA zo’n 50 gasten voor de jaarlijkse MIVA inspiratiedag; een dag in het teken van de kerkcollecte. Hella van der Wijst, bekend van programma’s als ‘De Wandeling’ en ‘Ik mis je’, gaf een speciale lezing: “Hoe breng je de zin van jouw vrijwilligerswerk over op een jongere generatie?”

MIVA inspiratiedag 2019

Na vonk in vuur en vlam

Tijdens de lezing nam Hella ons mee in een verhaal over haar vroege jeugd. Zij stuitte als kind op een artikel in de krant met de kop: “Dagelijks sterven 100 kinderen in Biafra”. Bij de tekst was een foto van kinderen met een hongerbuikje te zien.

“En dat terwijl ik elke dag geniet van een boterham met kaas? Dat kan niet!” Dit was de vonk voor Hella. Ze besloot dat ze zich ging inzetten voor de kansarmen.

MIVA inspiratiedag 2019

De laatste rijstkorrel

Wat was de vonk voor onze aanwezige gasten? Een pittige vraag voor velen, want daarvoor moet je echt even terug in de tijd. At je vroeger de laatste rijstkorrel uit de pan, omdat je wist van de hongersnood in Afrika? Of heb je van huis uit meegekregen iedere week €0,05 te sparen voor een goed doel? Hella wist een aantal mooie en emotionele verhalen boven water te halen. En bovenal: erg inspirerend!

MIVA inspiratiedag 2019

De jongere generatie

Onze stagiaires werden ook nog even onder de loep genomen. Waarom wilden zij, de jongere generatie, zo graag bij MIVA stagelopen? Wat was hun vonk? Een bijzonder interview, dat de bezoekers van de inspiratiedag op verschillende ideeën bracht. Wie weet nemen zij volgend jaar hun kinderen, kleinkinderen of buurjongens en -meisjes mee.

Want Hella’s ervaring: wanneer je het persoonlijke verhaal over ‘jouw vonk’ vanuit je hart kunt vertellen aan de volgende generatie, dan slaat die zeker over.

Stagiaires Roos en Mascha

Schrijf je in voor de MIVA nieuwsbrief

Send this to a friend