Gre-Ria

Vrijwilligers Ria en Gré

  • Deel deze pagina

Vrijwilligers Ria en Gré

MIVA is trots op haar vrijwilligers. Mede dankzij hun inzet kan MIVA bestemmingen binnen bereik brengen. Gré van Doorn en Ria Damen zetten zich een dag per week in als vrijwilliger bij het Liliane Fonds en MIVA in ‘s-Hertogenbosch.

Ria ontdekte dat ze goed kan multi-tasken

Ria komt uit Vlijmen en heeft de oprichters van het Liliane Fonds nog persoonlijk gekend. Het werk van het Liliane Fonds heeft haar altijd aangesproken: ‘als je zelf drie gezonde kinderen hebt, dan spreekt dit werk je aan’. Al sinds 1998 doet ze vrijwilligerswerk voor het Liliane Fonds. In 2015 vestigde MIVA zich in hetzelfde kantoorpand in ‘s-Hertogenbosch. Het is voor Ria vanzelfsprekend dat ze zich ook voor MIVA inzet. Tijdens al die jaren vrijwilligerswerk heeft ze nieuwe talenten bij zichzelf ontdekt, zoals werken aan de receptie. “Hiervoor moet je stressbestendig zijn en goed kunnen in multi-tasken.”

Gré blijft zich ook na pensioen ontwikkelen

Gré werkt sinds januari 2009 als vrijwilliger bij het Liliane fonds. Ze helpt vooral bij archiefwerk. ” Als alles netjes op orde is, kan iedereen zijn werk goed doen.” aldus Gré. Papieren dossiers bestaan bijna niet meer. Zo moet je ook op de computer je weg weten te vinden, en dit blijven ontwikkelen. Gré kent uit haar betaalde werk alle ins en outs van bedrijven en zet haar talent met groot enthousiasme in voor MIVA en het Liliane Fonds.

Vriendschap

Gré en Ria hebben elkaar op de werkvloer leren kennen en er is een hechte vriendschap ontstaan. Samen delen ze vele interesses, zoals kunstgeschiedenis. Buiten werktijd trekken ze er geregeld op uit.

Voor Gré en Ria is er geen verschil tussen betaald en vrijwillig werk. Ze hebben beiden absoluut niet het gevoel dat ze ‘voor niets’ werken. Zoals ze zelf zeggen: “Het is zonde om je talent niet in te zetten als je geen betaald werkt hebt!”

Direct online doneren

Welk bedrag wil je doneren?