Zusters delen met MIVA-auto voedselpakketten uit

MIVA vervoer in strijd tegen Corona

  • Deel deze pagina

Vervoer krijgt extra functie

Het Corona-virus ontregelt wereldwijd de samenleving. MIVA ondersteunt al ruim 85 jaar ontwikkelingsprojecten met onmisbaar vervoer en communicatie. We zijn in nauw contact met onze partners over de impact die het Corona-virus heeft. In hun land, op henzelf en op hun projecten. Op de foto’s is te zien hoe de vervoers- en communicatiemiddelen van MIVA nu extra worden ingezet in de strijd tegen Corona.

MIVA maakt hulp bereikbaar

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen die het als hun bestemming zien anderen te helpen. Stichting MIVA ziet het al 85 jaar als haar missie om deze mensen te steunen met onmisbare vervoersmiddelen. Ook nu, in deze mondiale crisis, blijkt steeds weer hoe vervoer van levensbelang kan zijn.

Kenia

In Kenia worden met de MIVA-bus zeep, desinfectiematerialen en voedsel uitgedeeld aan kansarme gezinnen. Zij krijgen van onze partner uitleg over de voorzorgsmaatregelen en waarom deze zo belangrijk zijn.

Met de bus worden zeep en voedsel aan de meest hulpbehoevenden gebracht
Een jongen ontvangt desinfectiemiddel
Gezin krijgt uitleg over voorzorgsmiddelen corona

Nigeria

In Nigeria moeten mensen thuisblijven vanwege Corona. Voor de allerarmsten betekent dat geen werk en inkomen, en dus geen eten. De overheid stelt daarom noodvoedselpakketten beschikbaar. Deze MIVA-bus wordt gebruikt voor het uitdelen van ruim 100 voedselpakketten.

In Nigeria worden noodvoedsel pakketten uitgedeeld aan kansarmen
MIVA-bus wordt gebruikt voor het uitdelen van voedselpakketen
Pionier deelt noodvoedselpakketten uit aan kansarmen

India – Kerala regio

In India geldt een algehele lock-down. Alleen ambulance-vervoer is nog toegestaan. We ontvingen dit filmpje uit het zuiden van India. De MIVA-ambulance wordt nu niet alleen gebruikt voor ziekenvervoer maar ook om bewustwording te creëren en zakdoeken uit te delen die dienen als mondkapjes.

Uitdelen maskers tegen Corona met MIVA Ambulance
Voorlichting over Corona

India – Uttar Pradesh

Dit busje wordt gebruikt voor het uitdelen van mondkapjes en geven van voorlichting over Corona aan de lokale bevolking.

Het busje wordt volgeladen met mondkapjes in de strijd tegen corona
Vanuit het busje worden mondkapjes uitgedeeld
Lokale bewaking doet een mondkapje op
Mondkapje voor een lokale winkelier

India – Tamilnadu

De zusters van JMJ Social Service Society gebruiken hun ambulance voor het bezoek aan kwetsbare families. Ze luisteren naar de angsten die leven en proberen deze weg te nemen door uitleg te geven over voorzorgsmaatregelen. Ze creëeren bewustwording over social distancing en handenwassen. Daarnaast worden pakketten uitgedeeld met rijst, brood en olie. Want zoals de zusters zeggen: “Lockdown does not lock the stomach from hunger.”

Zuster deelt rijst uit met behulp van MIVA-Ambulance
Zusters bezoeken kwetsbaar gezin

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.