Een nieuw leven voor kinderen met een handicap in Kenia

  • Deel deze pagina

Silvi wijdt haar leven aan het redden van kinderen met een handicap in de afgelegen gebieden van Kenia. Zij hebben haar redding nodig, want een handicap wordt hier vaak gezien als een vloek. Een slecht voorteken. Kinderen met een handicap worden daarom vaak afgestoten of verlaten. Soms zelfs om in eenzaamheid te sterven. Kun je je zoiets vreselijks voorstellen? Alleen met goed vervoer kan Silvi deze kinderen bereiken in dit enorme gebied.

Help jij mee een terreinwagen aan te schaffen?

Ja, ik maak levensreddende hulp bereikbaar

Welk bedrag wil je doneren?

Onderwijs en gezondheidszorg bereikbaar

In veel landen zijn basisvoorzieningen als gezondheidszorg en onderwijs onbereikbaar voor de meest kwetsbaren. Gelukkig zijn er lokale mensen, zoals Silvi, die zich inzetten om anderen te helpen. Het is onze missie om deze mensen te steunen met onmisbare vervoers- en communicatiemiddelen.

Levensreddende hulp

De 12-jarige Nixon zou mogelijk niet meer in leven zijn als Silvi hem niet op tijd had gevonden. Silvi: “Zijn tante bond hem vast aan een boom uit angst dat hij zou weglopen of dat wilde dieren hem zouden aanvallen. Ze had geen idee hoe ze Nixon kon helpen. Het gevolg was dat Nixon uitgemergeld en doodsbang was. Bijna verwilderd. Hij beet zelfs mensen.”

Oude auto heeft het begeven

“Als ik aan het lot van kinderen als Nixon denk, doet mijn hart pijn. Daarom zoek ik ze op en geef ik ze liefde, zorg en onderwijs. Maar mijn werkgebied is enorm. En het bestaat voor het grootste deel uit zandwegen. Zonder betrouwbaar vervoer kan ik dan ook niet de hulp bieden die nodig is – en helaas heeft mijn oude auto heeft het begeven.”

“Als iedereen anderen zou liefhebben zoals men zichzelf liefheeft, zouden er geen problemen zijn in de wereld.”

Verschil tussen lijden en liefde

Sinds Nixon hulp krijgt, is hij veranderd in een vrolijke en vriendelijke jongen die een glimlach op onze gezichten tovert. Geef jij Silvi de kans meer kinderen een nieuw leven te geven? Ze heeft goed vervoer nodig. Help jij mee een terreinwagen aan te schaffen? Jouw gift maakt het verschil tussen lijden en liefde.

Ja, ik maak levensreddende hulp bereikbaar

Welk bedrag wil je doneren?

Lees meer verhalen van hulpverleners met een missie

Zelly op huisbezoek bij Bianca controleert buik

Kraamkliniek zonder ambulance: “Wat als het misgaat?”

Tina verkoopt schoenen op de markt

“Als je meisjes onderwijst, onderwijs je de hele samenleving!”

CHIN_schoolbus instappen

Kinderen missen de helft van hun schooltijd

Regentijd maakt hulp onbereikbaar

Zuster Silvi redt levens in Kenia

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.