Dit kunnen wij met uw donatie via Hogeschool Leiden doen

In de Rohingya kampen was nauwelijks iets

Pionier Anwar is 43 jaar oud en komt uit Bangladesh. Hij zet zich in voor de Rohingya, mensen die tijdens het conflict in 2017 uit Myanmar werden verdreven. Voor deze vluchtelingen wil hij medische zorg beschikbaar maken. Een enorme opgave, gezien het grote aantal vluchtelingen.

Vluchtelingenkamp
Vluchtelingenkamp

Gevlucht voor de verschrikkingen

Op een klein stuk land in Bangladesh op de grens van Myanmar leven bijna 1 miljoen Rohingya in een vluchtelingenkamp. Ze zijn verdreven uit Myanmar. Veel mannen zijn vermoord, veel vrouwen verkracht, hun huizen zijn platgebrand. Ze mogen Bangladesh niet verder in, terug naar Myanmar kunnen ze niet. Hun kleine huis in het kamp is gemaakt van rieten schuttingen, de regen houden ze tegen met zeil. Stelt u zich dat eens voor! Er is geen meubilair, de mensen slapen op de grond.

Rehan, Een jongetje van pas drie jaar, samen met zijn vader. Een van zijn ogen is aangetast, voor het andere wordt gevreesd.

Ambulance maakt het verschil, dankzij uw steun

Dankzij de bijdrage van Hogeschool Leiden kunnen wij een extra ambulance plaatsen. Die brengt mensen uit het kamp naar de kleine klinieken in het vluchtelingenkamp. Hier krijgen zij eerste hulp, worden zwangere vrouwen gecheckt en kinderen gevaccineerd. Als de kleine klinieken niet de juiste zorg kunnen bieden, worden de mensen naar ziekenhuizen buiten het kamp gebracht. Vervoer is voor hen van onschatbare waarde. En door uw bijdrage mede mogelijk gemaakt.

Uw donatie is van onschatbare waarde voor de meest kwetsbare mensen  in Bangladesh.

Namens Anwar, hartelijk dank!

 

De MIVA ambulance aan het werk in het vluchtelingenkamp