auto miva

Autodrop steunt MIVA

  • Deel deze pagina

Autodrop steunt MIVA

MIVA en Autodrop zijn een bijzondere samenwerking gestart. Autodrop is namelijk enthousiast over de projecten die MIVA steunt: het familiebedrijf is ooit zelf als pionier begonnen en heeft natuurlijk onmiskenbaar iets met auto’s. Daarom financiert Autodrop een auto voor pionier Constance in Zimbabwe.

Op álle nieuwe verpakkingen van de doosjes met Autodropjes, laat Autodrop aan haar fans zien dat zij MIVA steunt. En dat op een heel bijzondere plek: de dropliefhebbers worden bij elk autodropje aan MIVA herinnerd! Nieuwsgierig? Je vindt deze snoepjes bij de Albert Heijn!

Autodrop laat op iedere verpakking zien dat zij MIVA steunt.

Het project dat Autodrop steunt: Vrouwen op eigen benen

Constance werkt voor WAP (Women’s Advocacy Project), een organisatie die de belangen van vrouwen behartigt in Zimbabwe. Vrouwen in Zimbabwe zijn vaak zeer afhankelijk van familie of van hun man. WAP streeft naar gelijke rechten van mannen en vrouwen. Ze helpt vrouwen economisch zelfstandig te worden. Zo organiseert Constance trainingen voor de vrouwen over ondernemerschap en krijgen de vrouwen toegang tot financiële middelen om een eigen bedrijfje op te zetten.

Constance geeft vrouwen training en opleiding

Give us books, not husbands

De WAP voert ook campagne tegen de gedwongen (kind)huwelijken die veel voorkomen in Zimbabwe. Onder het motto “Give us books, not Husbands” organiseert men weerbaarheids- en bewustwordingstrainingen. Doordat de vrouwen een eigen inkomen hebben, kunnen zij hun kinderen naar school laten gaan in plaats van dat ze uit geldnood worden uitgehuwelijkt. Zo groeit er een nieuwe generatie vrouwen die op eigen benen kan staan en over haar eigen toekomst beschikt.

Constance bij een kippenboerderij

De bestemming van Constance

Constance gaat de auto gebruiken om meer achtergestelde meisjes en vrouwen te helpen. Vorig jaar hielp Constance 40 vrouwen, vooral weduwen en alleenstaande moeders, om een kippenhouderij op te starten. Met dit eigen bedrijfje van 200 à 400 kippen kunnen de vrouwen niet alleen in hun eigen levensbehoeften en die van hun gezin voorzien, maar ook een eigen inkomen verdienen. Dit jaar wil Constance nog 80 vrouwen helpen, aan kippen, maar ook aan groente- en fruittuinen.

Voor Concorp en de familie voelt deze samenwerking heel logisch. We houden simpelweg van autootjes en we voelen ons verbonden met pioniers. Ook wij zijn drie generaties terug begonnen als pionier. Maar we zijn vooral heel erg onder de indruk van het werk dat MIVA verricht in gebieden waar je bijna niet kunt komen.

- Ilse Ebbens van Autodrop

Samen kilometers maken in Zimbabwe

Een auto is in Zimbabwe onmisbaar om de vrouwen te bereiken, want openbaar vervoer is er nauwelijks. MIVA steunt vele pioniers zoals Constance, die het als hun bestemming zien anderen te helpen, met onmisbare vervoersmiddelen. Dankzij de steun van Autodrop aan MIVA kan Constance kilometers maken in Zimbabwe. Zo brengen we samen een bestemming binnen bereik.

Wil je niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.