Land
Guatemala

Werkveld
Onderwijs

Vervoer
Busje

Hulp
Marcelino kan nu naar school. Voorlichting zorgt voor meer begrip en kennis bij de mensen in zijn omgeving

In afgelegen gebieden heb je nog minder kansen

Marcelino woont op het platteland van Guatemala. Kinderen met een handicap en hun familie krijgen hier weinig hulp. Als je anders bent, heb je in Guatemala nog minder kansen. Gelukkig zijn er mensen die kinderen en hun gezin willen helpen. Dat zien zij als hun bestemming. Daardoor kan Marcelino nu naar school.

Zo gaat Marcelino elke dag met het busje én zijn vrienden naar school:

Marcelino wil zelfs in het weekend met het busje mee

Vroeger kreeg Marcelino les bij iemand in het dorp thuis. Er was maar een lesdag per week. Maar in Baja Verapaz, een dorp 20 kilometer verderop, is een school voor speciaal onderwijs. Die school kreeg van MIVA een busje. Nu brengt dat busje hem en nog vijftien kinderen uit de omgeving vijf dagen in de week naar school. En dat vindt Marcelino heel leuk.

Als er geen school is, verveelt hij zich zelfs een beetje. In het weekend kan hij niet wachten tot het busje hem weer komt ophalen. Elke schooldag zorgt Marcelino dat hij op tijd klaar staat. In de bus is het samen met zijn vrienden altijd een dolle boel, met muziek op de radio.

Bus haalt Marcelino op

Marcelino’s moeder leert ook van school

Pas vier maanden na Marcelino’s geboorte kwamen zijn ouders erachter dat hij het syndroom van Down heeft. Ze wisten daar heel weinig over en vonden het moeilijk om met hun zoon om te gaan. Gelukkig geeft zijn school hen ook voorlichting. Moeder Maria is heel blij dat ze nu weet hoe ze voor Marcelino moet zorgen en hoe ze hem kan helpen om zich beter te ontwikkelen.

Moeder en Marcelino thuis

Maria, moeder van Marcelino:

“Marcelino lacht tegenwoordig veel en ontwikkelt zich dankzij het busje en de school. Dat is wat ik hem het meest toewens.”

Soms begrijpt Marcelino’s moeder haar zoon niet. Dan wordt ze wanhopig. Als hij geen huiswerk wil maken kan Marcelino boos worden. Daarom dacht ze dat het beter was om hem thuis te houden. Gelukkig heeft zijn leraar haar uitgelegd dat hij veel kan leren op school, ook als hij geen huiswerk maakt. Nu laat ze hem met rust als hij even geen zin heeft. Ze begrijpt Marcelino beter. Moeder en zoon zijn allebei heel blij met het busje en de school. En met jou. Want dankzij jouw steun ziet hun toekomst er nu veel beter uit!

Bedankt voor je betrokkenheid!

Met jouw bijdrage help je niet alleen Marcelino.

Bekijk meer projecten die blij zijn met jouw steun.

Send this to a friend