Land
Nepal

Werkveld
Gezondheidszorg

Vervoer
Pick-up ingericht als mobiele kliniek

Hulp
Bereikt zo'n 60 bergdorpen per jaar

Bedankt dat jij mij helpt om zorg naar de bergdorpen van Nepal te brengen!

De mensen in de bergdorpen van Nepal zijn arm. Zij wonen erg afgelegen, daar in het hooggebergte.  Ik zie het als mijn bestemming om ook deze mensen in dit bijna onbereikbare gebied medische zorg te bieden. Maar dat kan ik niet alleen. Jouw steun is onmisbaar voor mij. En voor de mensen daar!

Ik laat je graag zien hoe we elke dag medische zorg bieden aan 220 mensen hoog in de bergen:

Met onze mobiele kliniek de bergen in

Dankzij jouw steun kreeg ik van MIVA een pick-up, ingericht als mobiele kliniek. Daarmee bezoek ik elke dag een bergdorp. Samen met dokter Surya, zes vroedvrouwen, medisch assistenten en twee chauffeurs. We laden de pick-up vol met de materialen voor een medisch kamp: behandeltafels, stoelen voor wachtende patiënten, veel dozen met medicijnen en andere medische hulpmiddelen.

Het liefst zou ik je met eigen ogen laten zien hoe de omstandigheden zijn. Transport is moeilijk in Nepal. Het land is heel bergachtig. Vaak rijden we wel een halve dag over de zanderige wegen langs diepe afgronden om een bergdorp te bereiken. Daar staat dan al een hele rij mensen te wachten om zich aan te melden voor het spreekuur van dokter Surya en de vroedvrouwen. Het is echt geweldig dat jij ons helpt om hen bereiken!

Verpleegsters van de mobiele kliniek laden de medische spullen uit

“Dankzij jouw donatie bereiken we 220 patiënten per dag met de MIVA pick-up”

In de bergdorpen maken we van lege lokaaltjes in een schoolgebouw spreekkamers voor de dokter en de vroedvrouwen. De mobiele apotheek bestaat uit een bureautje volgestapeld met medicijnen. Daar kunnen de patiënten hun voorgeschreven medicatie ophalen.

De mensen komen te voet uit de verre omgeving. Ze wachten uren voordat ze dokter Surya kunnen zien. Stel je eens voor! Uren lopen en wachten in de brandende zon. Daarom werken wij zo snel en zo lang mogelijk. We willen niemand zonder hulp wegsturen. Ons team werkt keihard: op één dag helpen we soms wel 220 mensen! Dat kunnen we alleen omdat we weten dat jij ons steunt bij alles wat we doen.

Een oude vrouw op spreekuur bij de dokter

Samen maken we het onbereikbare bereikbaar

Jouw bijdrage is van onschatbare waarde voor de mensen in de bergdorpen. Met de MIVA pick-up komen we nu in 60 dorpen per jaar. Zo bereiken we ook de meest kwetsbare mensen die geen geld hebben voor zorg of die zorg niet zelf kunnen bereiken. Nu heeft ook de bevolking in de bergen van Nepal toegang tot gezondheidszorg. En dat allemaal dankzij jou!

Bedankt voor jouw betrokkenheid!

Deze jongens zijn blij met de mobiele kliniek

Jouw donatie maakt niet alleen voor Deepak een enorm verschil

 

Bekijk hier de andere projecten die blij zijn met jouw steun.

Send this to a friend